fredag 24. juli 2009

Hjertesvikt og mat

Når en i tillegg bruker Marevan (blodfortynnende), så er det mye å ta hensyn til.
Salt er jo som tidligere skrevet FYFY. I hvertfall må jeg være veldig forsiktig med inntak av salt. Nesten all mat du kjøper inneholder salt. Til og med Farris er det mye salt i for en som har alvorlig hjertesvikt. Salt binder væske og fører til væskeopphopning i kroppen. Det gjør videre at det blir tyngre for hjerte å pumpe tilstrekkelig med blod rundt i kroppen og jeg blir tungpust.
Marevan gjør at jeg også må være veldig forsiktig med mat som inneholder vitaminet K. Altså det meste av grønne grønnsaker + endel annet.
Nå er vi begge glad i fisk og vi lager vår egen fiskemat såfremt vi får ta i ferskfisk av type Hyse, Lyr, Lange. Var lettere den gang jeg klarte å ha båt og fiske selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar